Een lekkere en kleurrijke variatie op de traditionele humus!
Dit is een recept voor een flinke hoeveelheid, ongeveer 1 á 1,5 liter. Lekker op knapperig brood of als dip bij soepstengels.
- 3 blikken kikkererwten (á 400 gram)
- 1 pak gekookte bietjes (500 gram)
- 2 flinke tenen knoflook
- 1,5 eetlepel tahin
- sap & rasp van 1 citroen
- 1 flinke theelepel komijnpoeder
- scheut goede olijfolie (ongeveer 4 eetlepels)
- peper & zout naar smaak
- chilivlokken of verse rode peper naar smaak
- optioneel: verse koriander om te garneren.
Kikkererwten afspoelen en een handjevol apart houden. Bietjes in kleine stukken snijden, handjevol apart houden. De rest van de ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge massa blenden. Voor een dunnere textuur eventueel wat extra olie of een klein beetje water toevoegen. Proeven en fine-tunen. Overscheppen in een grote schaal en garneren met de achtergehouden kikkererwten, bietjes & koriander (voor de liefhebber…)