Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

bouillonblogje

Zelf seroendeng maken is een eenvoudig, leuk en snel klusje. Serveer bij rijstgerechten of strooi een lepel over je boterham pindakaas/komkommer/sambal!

  • 7 el geraspte kokos (50 gr)
  • 3 el zoute pinda’s, grof gehakt (50 gr)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • mespuntje kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken
  • mespuntje zout (proeven!)
  • +/- 1 tl fijne kristalsuiker

Pan op middel vuur verhitten, alles (behalve suiker en zout) in de pan en op een laag vuurtje het kokosmengsel roosteren. Regelmatig roeren, het verbrandt snel! Pan van het vuur, op smaak brengen met zout en suiker. Seroendeng helemaal af laten koelen, overscheppen in een potje. Je hebt een kleine jampot vol.

 

 

 

 

Advertentie

Blog op WordPress.com.