Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

bouillonblogje

Soep van boerenkool met kerrie

De laatste boerenkool van het seizoen…Geen zin in stamppot, dus er een soep experiment op losgelaten! Het is niet de knapste soep qua uiterlijk, maar hij is wel lekker én supergezond. Met weinig middelen en bescheiden ingrediënten een grote pan vol, genoeg om een mond of 8 mee te vullen.

  • 300 gr boerenkool, grof gehakt
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 el kerriepoeder
  • Snuf chilivlokken
  • 1 á 1,5 tl zout
  • 1,5 liter water

Fruit de ui, knoflook, chili en courgettes een minuutje of 5 in een scheutje olie. De boerenkool erbij en even omscheppen. Kerrie en zout toevoegen en een minuutje meebakken. Ongeveer 1,5 liter water, de boerenkool en de aardappels erbij. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot gaar. Dit duurt een minuutje of 10. Schep een paar flinke lepels aardappel/ui/courgette/boerenkool uit de pan en zet apart. Blend de soep met de staafmixer en voeg de achtergehouden groenten weer toe. Eventueel wat meer water en een scheutje room toevoegen en serveren. Maakt ongeveer 3 liter soep.

Advertentie

Blog op WordPress.com.