Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

bouillonblogje

Ik was van de week bij de Koreaanse supermarkt in Den Haag. Daar trof ik een hele koelkast met verschillende soorten kimchi aan. Goede gelegenheid om een potje van dit gezonde spul aan te schaffen! Hoge kwaliteit en geen toegevoegde rommel. Ik at het ’s avonds bij een bordje andijvie stamppot (!) Me wat verder verdiept in de toepassingen en soep blijkt ook een goede optie te zijn. Onderstaand recept is de vereenvoudigde versie van het recept dat ik tegenkwam. Nog een beetje aftasten met de hoeveelheden chili, kimchi en ansjovis, maar dit was wel een smakelijk soepje. Ook lekker snel klaar. Het mag een volgende keer nog wat pittiger en zouter!

Voor een flinke kom voor 1 persoon:

  • Scheutje (sesam) olie
  • 1/2 courgette, in blokjes van 1 cm
  • 1 uitje, fijngehakt
  • Snuf chili vlokken
  • Scheut sojasaus
  • 1 ansjovisje, uit de olie
  • Halve teen knoflook
  • 3 el kimchi, grof gehakt
  • +/- 400 ml groentebouillon (van blokje)
  • Stuk stevige tofu, in stukjes (150gr)
  • 1 bosuitje, in dunne ringen
  • Noodles naar keuze

Olie verhitten, ui en courgette aanzetten. Knoflook, chili vlokken, ansjovis en sojasaus toevoegen. Even meebakken en dan de kimchi erbij. Paar minuten laten bakken, afblussen met de warme groentebouillon. Tofu toevoegen en meewarmen. Bereid in de tussentijd de noodles en doe deze in de soepkom. Soep er overheen schenken en garneren met bosui.

Advertentie

Blog op WordPress.com.