Met een beetje tijd maak je van een paar eenvoudige ingrediënten een heerlijke stoof met een rijke smaak! Lekker met aardappelpuree en spruitjes, witlof of een andere wintergroente naar keuze.
Voor 2 personen:
- 1 ui
- 2 schouderkarbonades
- 2 el bloem
- roomboter
- 1 el tomatenpuree
- 1 flesje bockbier (30cl)
- 1 laurierblad
- Paar takjes tijm
- 1 runderbouillonblokje
- Peper & zout, naar smaak
Leg het vlees een half uurtje voor bereiding uit de koelkast en snijd in grote stukken ( je kan ook de hele karbonade bakken) Bestrooi met bloem, peper & zout. Verhit een klontje boter in een stoofpan en bak het vlees aan tot het een beetje kleurt, dit duurt een minuutje of 5. Haal uit de pan en leg apart. Verhit nog een klontje boter in de pan en fruit de ui. Voeg tomatenpuree toe en schep een keer om. Schenk het flesje bier erbij en voeg laurier & tijm toe. Leg nu het vlees terug in de pan. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe, vuur zo laag mogelijk, deksel op de pan. Let op: het moet zachtjes pruttelen, niet koken! Schep zo nu en dan een keer om, na een kleine 2 uurtjes is het vlees mals. Altijd even proeven, anders nog wat langer laten sudderen. Ik heb Hertog Jan bockbier gebruikt, maar kies zelf wat je lekker vindt!