Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

bouillonblogje

Als we bij de Surinamer bestellen, nemen we vaak een portie telo: gefrituurde cassave stukjes met een “saus” van bakkeljauw. Lekker! Maar hoe maak je dat zelf? Voor de vis moet je even naar de toko, hoewel hij tegenwoordig ook wel bij AH verkrijgbaar is. Serveer op een broodje met stukjes zoetzure komkommer of eet als hoofdgerecht met rijst, komkommer & kouseband. Let op: de dag van tevoren de vis weken!

Voor 2 personen:

  • 250 gr bakkeljauwfilet *
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 2 tomaten, in kleine stukjes
  • (surinaamse) sambal, naar smaak
  • 1/2 el suiker
  • 1 tl gemberpoeder
  • Flinke draai zwarte peper, naar smaak

Spoel het zout van de vis en leg in een kom water. Zet in de koelkast en ververs het water een keer. De dag erna: ververs het water en kook de vis op laag vuur 10 minuten. Laat uitlekken in een vergiet, zet apart. Fruit in een andere pan de ui en knoflook, een minuut of 10. Voeg sambal, tomaat, suiker & gemberpoeder toe en fruit een paar minuten mee. Voeg de bakkeljauw toe en zet het vuur hoog. Laat het mengsel, onder regelmatig omscheppen, wat droger worden. Na een minuut of 10 tot 12 moet het goed zijn. Breng op smaak met zwarte peper. Controleer op eventuele graten.

* De bakkeljauw die ik kocht, zit verpakt in een plastic zakje en ligt in de koeling. De visfilet zit in een flinke laag zout. Koop graatloze filets, zonder vel.

Advertentie

Blog op WordPress.com.