Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

bouillonblogje

Ik maakte limoncello en had 6 naakte citroenen over. Wat te doen met deze schilloze vrienden? Als het leven je citroenen geeft…citroenlimonade dus! Deze siroop is in een handomdraai gemaakt en goed voor een aantal liters limonade. In combinatie met bruiswater heb je zelfgemaakte bitterlemon. 1 deel siroop op 6 á 7 delen water is ongeveer de juiste verhouding, gewoon proeven.

  • Sap van 6 á 7 citroenen (+/-300 ml)
  • 250 ml water
  • 200 gr suiker
  • Schil van 1 (bio) citroen
  • Optioneel : 2 schijven verse gember

Doe alles in een pannetje en laat 3 kwartier trekken (niet koken) op laag vuur, met deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen. Zeef de siroop en vul af in een schone fles. Bewaren in de koelkast. Het was binnen no time op, dus over de houdbaarheid kan ik niks zeggen..!


Blog op WordPress.com.