Wil je een keer een originele smaak aan je tonijnsalade geven? Probeer deze eens! Ik gebruikte een milde harissa (uit een potje), voeg naar eigen smaak toe. Voor een flinke kom:
- 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
- 300 gr aardappels
- handjevol groene olijven
- 1 ei, hardgekookt
- Takje krulpeterselie, fijngesneden
- +/- 4 el mayonaise
- +/- 2 el milde harissa
- Flinke mespunt zout, naar smaak
- 1/2 klein sjalotje, fijngesnipperd
Snijd de geschilde aardappels in kleine blokjes (max 1cm) en kook gaar, laat uitlekken. Hak de olijven en het ei grof en voeg toe aan de aardappels. Tonijn en sjalotje erbij, alles een keer omscheppen. Voeg mayonaise en harissa toe. Bepaal zelf hoe pittig en romig je het wilt… Op smaak brengen met zout en garneren met peterselie.