Dit recept kwam ik tegen in een boek van Janneke Vreugdenhil. Het beloofde een port-achtig drankje te worden. En dat is het! Het moeilijkste deel van dit recept is het bemachtigen van verse, groene walnoten. Rond half, eind juni zijn de noten geschikt. Mooie groene en onbeschadigde noten heb je nodig. En een hoop lege flessen!
Voor 5 liter:
- 4 liter rode wijn
- 1 liter brandewijn
- 20 groene walnoten
- 500 gr suiker
Was en droog de walnoten goed, hak ze met schil en al in grove stukken. Meng alle ingrediënten goed en zet op een donkere plek (kamertemperatuur is prima) Ik heb 2 grote plastic 3-liter horecabakken met deksel gebruikt. Na een dikke 2 maanden kun je gaan proeven. Ik vind de smaak perfect! Je kan het brouwsel langer of korter laten staan, gewoon proeven. Filter het mengsel (gebruik een zeef met een kaasdoek erin) en vul de schone flessen af. De walnoten zijn nu helemaal zwart geworden. Volgens Janneke kan je het, eenmaal gebotteld, wel een jaar bewaren.
Met dank aan Jan voor de walnoten uit Limburg!