Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

bouillonblogje

havermout ontbijt met appel & noten

Tijdens de koude maanden is een warm ontbijt een fijne start van de dag. Snel klaar, kruidig, verwarmend en best gezond! Zet alles de avond van tevoren al klaar, dan ben je in de ochtend snel op gang.

Voor 1 persoon:

  • 1 appel, grof geraspt
  • 5 el havermoutvlokken
  • 200 ml melk
  • snuf kaneel
  • klein snufje kruidnagelpoeder
  • 1 el rozijnen
  • 1 el walnoten

Doe de appel, havermout, melk, rozijnen, kaneel en kruidnagel in een pannetje. Zet in de koelkast tot de volgende ochtend. Bereiding: Zet op een laag vuurtje tot alles warm is, dit duurt een paar minuutjes. Schep in een kom en garneer met de walnoten.

Varieer! Handhaaf de verhouding appel/havermout/melk, maar voeg wat versgeraspte gember toe, kardemom, gedroogde mango in plaats van rozijnen. Geschaafde amandelen en kokosflakes zijn er ook erg lekker bij.

Advertentie

Blog op WordPress.com.